Танцьори от Горна Оряховица ще се включат в европейски проект за Гинес

18:00, 13 май 18 / Любопитно 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 200 танцьори от Горна Оряховица, на възраст от 9 до 79 години, ще се включат на 18 май в общ европейски танцов проект „SQuadrille“, организиран от Словенската национална танцова асоциация.

Провежда се в сътрудничество с танцови асоциации, училища, школи, факултети от различни европейски градове. Горна Оряховица е единственият български град, който ще се включи в общото танцуване на 18 май. Инициативата за присъединяването му е на балетна школа „Грация“ и се реализира със съдействието на Община Горна Оряховица.

Точно в 12.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ горнооряховските танцьори ще се присъединят към своите колеги от Европа, танцувайки кадрил от оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус. Музиката и хореографията са еднакви за всички танцьори. От Горна Оряховица в общата танцова хореография ще се включат различни танцови групи, съобщи ''24 часа''.

Европейският танцов проект е кандидатствал за Рекордите на Гинес и апликационната форма е получила одобрение. През 2017 г. в общия танц са се включили 33 202 танцьори от 51 града на 8 европейски държави. Идеята на организаторите е да привлекат над 50 000 танцуващи.

„За нас е истинско удоволствие, че на 18 май Горна Оряховица ще танцува заедно с Европа“, казват организаторите от Словенската национална танцова асоциация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама