Евродепутатът Ева Майдел открива Седмицата на Европа в Горна Оряховица

09:45, 07 май 18 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Горна Оряховица започва Седмица на Европа, която ще продължи до 11 май. Тя ще бъде открита от евродепутата Ева Майдел и дискусионен форум, посветен на Българското европредседателство. Тематичната седмица е под наслов "Европа на гражданите на община Горна Оряховица". 

В основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" на 8 май ще се проведе фестивал "Децата на Европа." Учениците ще представят държавите-членки на ЕС със свои плакати и изпълнения на стихове и песни. 

На 9 май в художествената галерия "Недялко Каранешев" ще има изложби на рисунки, колажи и фотоси, направени от децата и младежите в града, а темата е свързана с европедседателството. На следващият ден ще бъдат показани творбите, участвали в конкурса „Европа през моя поглед“. Награждаването нах участниците в конкурса ще бъде на 11 май в художествената галерия.

„Седмицата на Европа“ е в рамките на проект „Европа на гражданите на община Горна Оряховица“, финансиран по грантовата схема на НСОРБ „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС 2018“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама