Стартира кампанията “Колело за смет, за дете велосипед”

12:00, 06 май 18 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След три успешни сезона и над 500 дарени велосипеда, от тази година кампанията ще бъде целогодишна

В средата на април стартира четвъртото издание на кампанията “Колело за смет, за дете велосипед”, която има за цел да осигури велосипеди на деца в неравностойно положение. Така всеки, който желае да се включи, може да дари нов или употребяван, но здрав велосипед до 25 май, а в края на месец юни първите малчугани ще получат своя подарък.

Поради големия интерес, от тази година кампанията вече ще бъде целогодишна. Велосипедите ще се ремонтират регулярно и в края на всеки месец ще бъдат изпращани по куриер до новите си притежатели.

Къде може да дарите?

Дарителите могат да оставят велосипедите на специално определени локации или да ги изпращат до офис на куриер в гр. Дряново. Информация за локациите е достъпна на www.1bike.bg/kolelozadete.

Какво се случва с всеки велосипед?

Всички велосипеди се транспортират до Дряново, където с помощта на веломайстор и доброволци от организацията “Мога Дряново” ще бъдат ремонтирани. Всеки, който желае да се включи в процеса, е добре дошъл на специалните доброволчески уикенди на 12, 13, 26 и 27 май и на 9 и 10 юни в града.

За три години “Колело за смет, за дете велосипед” зарадва над 500 деца от социално слаби и приемни семейства, социални домове, училищни пансиони. Кампанията е организирана от 1bike с подкрепата на Националната асоциация за приемна грижа, DragBicycles, DHL Express България, Колодрум Пловдив, ДимиБайк Русе, Сдружение “МОГА Дряново “ и Webground.bg.
 

Повече информация за кампанията може да намерите на www.1bike.bg или във Facebook www.facebook.com/1bikebg/




 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама