Напрежение в Златарица, след като рецидивист преби и ограби възрастна жена

13:30, 30 апр 18 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Напрежение в Златарица, след като възрастна жена бе нападната посред нощ. Нападателят се укри, а хората протестираха пред общината и разпространиха писмо със зов за помощ срещу нежелани преселници от котелското село Градец, съобщи БНТ.

В нощта срещу 25 април в Златарица бе пребита и ограбена в дома й 75-годишна жена. Извършител е 35-годишният рецидивист от котелското село Градец Георги Камчиков. Нападателят и жертвата са се познавали, тъй като е живял в съседната къща. 

Престъпникът е задигнал две дебитни карти и малка сума пари. Пострадалата жена е успяла да се добере до сестра си, която живее наблизо. Там пристига и спешна помощ. Била настанена във великотърновската болница и вече се е стабилизирала. 

Това е първи подобен случай в Златарица, но не и първи инцидент, свързан с нашествениците от котелското село Градец. "Повечето работят в гората. Добиват дърва, нали. Тъй или иначе как си припечелват парите – тяхна си работа. Обаче са много проблемни", обяснява Йордан Георгиев.

Местните хора твърдят, че са издирвали насилника и вероятно са щели да се саморазправят с него. Според тях въпрос на време е да се случи по-страшен инцидент. 

Кметът на Златарица Пенчо Чанев лично е разгонвал предния ден самонастанили се в чужд имот. Той иска по-решителни мерки. "Не се регистрират. Това е проблем на полицията, която трябва да установи как тези хора са проникнали. Тук да се намесят прокуратурата и инспекцията по труда, защото тези хора работят нелегално", обяснява Чанев.

След наглото престъпление хората са уплашени. Те разпространиха открито писмо до институциите със зов за помощ. Престъпникът се укрива и е обявен за общодържавно издирване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама