Мутри заплашват активист на ''Да, България'' (СНИМКИ)

11:40, 24 апр 18 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заведение за бързо хранене беше блокирано във Велико Търново от частна охрана, а граждани са били заплашвани с думите ‘‘Изчезвай да не стане лошо‘‘. Всеки опит за влизане в заведението е бил неуспешен. За това разказва във Facebook Иво Мирчев, познат от инициативата ‘‘Гласувай без граници‘‘.

Мирчев, заедно със сина си, спира пред заведението, където паркингът бил блокиран от две лимузини със сходни номера.

Днес на път за Варна спирам в McDonald's Велико Търново. Няма нито едно място за паркиране. Но пък 5 места са заети от два автомобила, а ресторанта е наобиколен от 7-8 мутри (явно шефа яде вътре). Отварям аз прозореца и отправям молба към най-умно изглеждащата да премести едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва... "да изчезвам да не стане лошо", разказва Мирчев във Facebook.

Активистът на ‘‘Да, България‘‘ отправя молба към шофьорите да поместят автомобилите, но освен заплахи не получава нищо друго. След последвалите закани той се обажда на тел. 112 и търси съдействие от полицията, но молбата му остава като ‘‘шепот в пустиня‘‘. Патрул така и не идва.

Разказът си Мирчев завършва така:

Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят. Полиция не дойде. Обаждането на 112 бе безсмислено. Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга... В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 г. Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри.

Преписка е образувана в ОДМВР-Велико Търново. Установени са автомобилите /с варненска регистрация/, собствениците и ползвателите им. Служители от областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна работят активно по цялостното изясняване на случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама