Ангелкова: Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria

19:55, 23 апр 18 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което ще подпомогне популяризирането на общината, като туристическа дестинация. Похвално е, че общината е част от онлайн регистъра на туристическите атракции, който се намира на сайта на Министерството на туризма. Това помага за привличане на повече посетители на района и неговите интересни обекти. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с кмета на Свищов Генчо Генчев. Министърът е на работно посещение в Свищов.

Градът има потенциал в туризма, който тепърва ще разгръща. В първите два месеца на тази година туристите, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече легла в област Велико Търново са нараснали с 22%. Общият брой на реализираните нощувки се е увеличил с 16 на сто, а приходите от тях достигнат повече от 1,3 млн. лв., като отчитат ръст от 20,3%. Министър Ангелкова припомни, че миналата година България е посрещнала повече от 8,8 млн. чуждестранни посетители и посочи още, че се очаква тази година постъпленията да надхвърлят 7 млрд. лв.

България има огромен потенциал за развитие на сектор туризъм, доказателство за това е фактът, че големи световни вериги като Мариот вече инвестират у нас, посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че по време на работната си визита за среща на Г20 в Аржентина е разговаряла с  президента и главен изпълнителен директор на групата на Мариот Арне Соренсон, който сподели, че веригата вижда сериозни възможности за инвестиции у нас.

Приоритет на Министерството на туризма е насърчаването на вътрешния туризъм, затова разработихме 12 винено-кулинарни дестинации, в които е включен и Свищов, заяви министърът. С крепостта Калето и къщата-музей на Алеко Константинов градът може да бъде включен и в 8-те културно-исторически дестинации. В мое лице  винаги можете да намерите подкрепа за всяко добро начинание, категорична бе министър Ангелкова.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама