Протест на жители на Горна Оряховица срещу проект за социални жилища

10:10, 29 мар 18 25 589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 200 жители на Горна Оряховица протестираха пред сградата на общината срещу проекта за изграждане на социални жилища в града. Те се притесняват от увеличаване на престъпността в района, обясни нотариусът Иван Мазнев за БНР.

"В един момент, когато има интервенция на чужди елементи в квартала и то само маргинални групи от малцинствен и друг произход - хора без адрес, значи това са хора с присъди евентуално. Самият мир, спокойствието в квартала ще изчезне", коментира Мазнев.

Наредбата за създаването на социалните жилища е оттеглена от дневния ред на общинския съвет за доизясняване, заяви за кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев. 

Социалните жилища са услуга, от която жителите на Горна Оряховица имат нужда, заяви още Добрев: "Мога да дам много гаранции, защото там ще работят много хора, които пряко ще касаят и дейността на тези потребители. Ако откажат работа, ако примерно децата не ходят на училище или на детска градина, те напускат социалното жилище и не се ползват от тези привилегии". 

С 3 милиона лева от програмата "Региони в растеж" в района на противопожарната служба в Горна Оряховица се планира да се построи и оборудва сграда с 30 апартамента, в които временно  - за срок от три години, да бъдат настанявани социално слаби и уязвими хора. Инициативен комитет събра протестна подписка в която се включиха над 2800 граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама