Над 6 кг марихуана иззеха във Велико Търново

14:30, 26 мар 18 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 6 кг марихуана, 10 гр метаамфетамин и други вещи иззеха служители на ОДМВР-Велико Търново. 

В петък, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, служители на ОДМВР и РУ-Велико Търново спрели принудително на ул. „Симеон Велики“ в областния град лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 27-годишния Б. П. от Стара Загора. Той е известен на полицията. С него пътувал 25-годишният М. И. от Враца. 

В автомобила са открити 7 пакета със зелена листна маса, общо тегло 5800 гр, която при полеви наркотест  реагирала на марихуана. В хода на разследването са извършени претърсвания на различни адреси във Велико Търново, където са намерени и иззети още около 800 г. от същото наркотично вещество, 10 гр метамфетамин, две везни, опаковки за пакетиране на наркотични вещества, крупна сума пари, мобилни телефони и компютърни конфигурации. 

Б. П. и М. И. са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми. Мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама