Таксиметровите шофьори протестират в защита на своята сигурност

08:30, 26 мар 18 25 1269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Таксиметровите шофьори от няколко града на България излизат на протест в защита на своята сигурност по време на работа. Поводът е бруталното убийство на таксиметров шофьор в русенското село Николово в средата на март. 

За престъплението пред съда се изправят двама 17-годишни ученици. Те наели таксито, за да го ограбят. При опита да вземат оборота, се стигнало до спречкване и шофьорът бил намушкан смъртоносно с нож над 10 пъти.

Колегите на Спиридонов настояват да се даде по-голяма гласност на проблема със зачестилите нападения над  таксиметрови водачи по време на работа и да се изтъкне необходимостта от  спешни законодателни промени.

В Пловдив шествието автомобили тръгва от 14,30 ч. зала „Чайка“ до стадион „Пловдив“ и ще премине из града. Колоната от жълти автомобили ще мине по бул. „Васил Априлов“, „Христо Ботев“, Сточна гара, бул. „Цар Борис Трети Обединител“ и „Шести септември“. Преди това водачите ще се съберат пред залата и ще изложат исканията си.

Шествие с искане за справедлива присъда ще се проведе и в Русе. В подкрепа на исканията на протестни шествия ще излязат и шофьори от Варна, Ямбол и Велико Търново. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама