Дъжд в понеделник, предупреждения за поледици и силни ветрове

07:15, 26 мар 18 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В понеделник ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България. Ще духа до умерен, в Източна България и силен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се повишат. Минималните ще са между минус 1 и 4 градуса, по Черноморието 5-7 градуса, максималните от 5-6 градуса в северозападните райони до 14-15 градуса в Източна България и крайните югозападни райони.
 
Над планините ще има значителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м - дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Жълт код за поледици е в сила за области 5 на страната за 26 март, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Това са областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. През нощта и в сутрешните часове ще има условия за образуване на поледици. От НИМХ предупреждават, че при тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито и хората трябва да са внимателни, когато вървят или шофирате при заледени повърхности.
 
В Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали е обявен жълт код заради очаквани силни ветрове.
 
Във вторник ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, предимно слаби и краткотрайни. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще е до умерен. По-късно през деня от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в сряда ще бъде променлива, предимно средна и висока. Вероятността за валежи вече е по-малка, но на отделни места все още са възможни краткотрайни превалявания. Сутринта ще е студено, но дневните температури бързо ще се повишават. Северозападният вятър ще отслабне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама