Състоянието на пътищата в София и страната

07:38, 23 мар 18 25 2092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През изминалата нощ всички улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, са обработени със смеси против заледяване, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

На терен са 101 машини снегопочистваща техника. Продължават обработките на основните улици в кварталите, извършват се и частични обработки на вътрешно-квартални улици. Започнало е и почистването на спирки и подходи към подлези. Градският транспорт се движи нормално за зимни условия. Известни затруднения има по линията на автобуси 39, 29, 30, обслужващи селата Балша и Клисура. Извършат се допълнителни обработки със смеси против заледяване. Опесъчават се пътищата в природен парк Витоша.

Десет екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен, за да проверяват състоянието на всички стъмни и опасни участъци от пътната мрежа. През днешния ден екипите ще наблюдават критичните участъци на реките и ще следят нивата на общинските язовири.

Времето над страната е облачно. Слаб до умерен вятър духа в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Хасково и Шумен.

Дъжд вали в областите Бургас, Варна, Кърджали, Сливен, Смолян, Стара Загора, Ямбол, както и в района на Каварна /обл. Добрич/, Първомай /обл. Пловдив/, Бяла /обл. Русе/, Омуртаг и Антоново /обл. Търговище/, „Ришки“ проход и АМ „Хемус“ на територията на област Шумен.

Сняг вали в областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, както и в района на Пода /обл. Бургас/, АМ „Тракия“, Сливница, Драгоман, Костенец и Самоков /обл. София/, проход „Шипка“ и проход „Република“.

Пътните настилки са предимно мокри, заледени и обработени.

Намалена видимост поради мъгла:
- до 50 м в района на проход „Шипка“
- до 100 м в района на „Обзорски“ проход, Стражица /обл. Велико Търново/, Телиш и Люляк /обл. Плевен/

Временно е ограничен трафикът на тежкотоварни автомобили над 12 тона поради обиленснеговалеж на територията на област Ловеч по:
- АМ „Хемус“ в участъка София - Ябланица в посока Ябланица вобласт Ловеч,
- по път I-4 Ябланица - Севлиево
- по път I-3 Плевен-Ябланица в двете посоки
- през Прохода на Републиката
- път I-5 Русе – Велико Търново в посока Велико Търново поради снегопочистване на Прохода на Републиката
- път I-3 Бяла – Плевен в посока София
- по път I-5 Русе - Бяла - Велико Търново в двете посоки поради снегопочистване
- път II-55 Нова Загора – Гурково поради обилен снеговалеж и затваряне на проход „Република“

Ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е въведено за проходите "Рожен" и "Превала", информират от Областното пътно управление в Смолян. Същите ограничения има и по път II-84 Велинград – Юндола – Якоруда поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

Отпадат ограничението за движение на товарни автомобили над 12 тона по:
път l-7 Силистра – Шумен
път I-8 ГКПП „Калотина“ – София
път ll-21 Русе – Силистра
път ll-71 Силистра – Добрич.
Товарните автомобили над 12 тона задължително да се движат с вериги по път I-2 Русе - Шумен, поради снеговалеж.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама