Частно имение е построено върху магистралния водопровод на Велико Търново

21:00, 15 мар 18 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Огромно частно имение е построено върху магистрален водопровод, който захранва над 120 000 жители във Велико Търново и 14 населени места в региона, съобщи БНР.

От ВиК "Йовковци" и от Община Велико Търново твърдят, че разбрали за този факт на 10 март. Тогава до масивната ограда на имението в село Присово стана мащабна авария на водопровода. От Водоснабдителното дружество и от общината започнаха проверка как се е стигнало до незаконните строежи

"Подобно строителство е недопустимо. Ако аварията беше вътре в частния имот, щяхме да влизаме с полиция и прокурор", заяви главният инженер на ВиК "Йовковци" Илия Сирмов пред общественото радио.

Заместник-кметът по строителството и сигурността проф. Георги Камарашев обеща, ако нещо се окаже незаконно построено върху сервитута на главния водопровод да бъде съборено.

В 2 часа през нощта на 10 март в село Присово изби магистралният водопровод. Той снабдява Велико Търново, още два града и 12 села с вода от язовир "Йовковци".

Почти денонощие над 120 000 жители бяха без вода. Пробивът бе на няколко крачки от масивната ограда на частно имение. При изкопите и ремонта се видя, че разкритата за реконструкция тръба идва от двора на луксозен частен комплекс, което е грубо законово нарушение.

Държавата участва с 51% във "ВиК Йовковци". От дружеството и от общината проверяват как върху трасето на магистралния водопровод и неговия сервитут е построена сградата, за какво са издадени разрешения за строеж и какво се е случило през годините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама