Снегът затвори училища в страната (ОБНОВЕНА)

11:55, 26 фев 18 25 1586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В няколко общини в страната бяха преустановени учебните занятия заради усложнената пътна обстановка. До много от училищата и детските градини достъпът е затруднен.

Учениците в
община Лозница няма да учат до сряда включително, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков. Ваканцията е обявена със заповед на кмета на общината. Трите дни няма да се отучват, ще се преструктурира учебният материал, уточни Петков.
 
Учебни занятия само днес няма да се провеждат и в три села в
община Кубрат – Равно, Юпер и Бисерци.

В четири училища в
Русенска област няма да има учебни занятия днес, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Росица Георгиева. Причината е влошената метеорологична и пътна обстановка. До селата Червена вода, Пиргово и Мечка не е успял да стигне училищният автобус, лошо е положението и в Сваленик. В Семерджиево пък занятията са намалени, заради прекъсване на тока.
 
Обилният снеговалеж стана причина тази сутрин кметът на
Оряхово Росен Добрев да издаде заповед, с която отменя учебните занятия в цялата община до 1 март. Причината е изключително тежката зимна обстановка навсякъде в общината. Имаме преспи по 2-3 метра. Най-тежко е положението в село Селановци, където няма и ток“, каза кметът на Оряхово.

Заради влошената метереологична обстановка днес и утре са отменени учебните занятия в осем учебни заведения на територията на две силистренски общини - Тутраканска и Главинишка, съобщиха от Регионалното управление на образованието. В Главиница не работят и детските градини, а в Тутракан има дежурни групи.
 
От утре също в рамките на два дни ще бъдат преустановени учебните занятия и в училищата в
община Дулово.

Училища във Варненска област обявиха дървени ваканции. Със заповед на кмета на Суворово Павлин Параскевов вторник и сряда са обявени за неучебни дни за учениците в града и в Чернево и Николаевка. Очаква се ваканции да бъдат обявени и в общините Аксаково и Вълчи дол.

27 и 28 февруари 2018 година ще бъдат неучебни дни и за учениците от всички училища на територията на община Свищов.


 


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама