Община Павликени разваля договор с немски инвеститор

13:34, 16 фев 18 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Община Павликени завеждат иск срещу немски инвеститор. От администрацията искат от "Лигнум Холдинг" да върнат 464 декара земеделска земя и да платят над 23 000 лева, които холдингът дължи за арендни вноски. Вноските не са плащани през последните две стопански години, съобщи БНР.

Германският инвеститор е взел под аренда земеделска земя в село Сломер за 25 години. Договорът е подписан преди 5 години с община Павликени, която отдава под аренда на 464 дка земеделска земя в село Сломер за 25 години.

Компанията се задължава да плаща годишно на Общината по 11 622 лева или по 25 лева на декар. Това е три пъти по-скъпо от пазарните цени тогава.

Арендаторът се задължава да засади и отглежда на общинската земя ценна дървесина, да създаде работни места и да инвестира близо 1,9 милиона лева. Плащанията спират след първите две стопански години, работните места за закрити, залесена е част от земята.

Заради неплащане на арендните вноски в Свищов също вече прекратиха договора с немския инвеститор, който ползваше 1200 декара общинска земя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама