Цветанов и кметовете посетиха Молитвената закуска на Тръмп (Снимки)

11:56, 09 фев 18 / Политика 25 2154 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пета поредна година заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в Националната молитвена закуска, която този път бе организирана от американския президент Доналд Тръмп.

"Форумът се проведе вчера, а на него ме придружиха заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов, кметът на Пловдив Иван Тотев и народният представител Пламен Нунев", отбеляза Цветанов на личния си профил.


Традиционната Молитвена закуска събира всяка година на едно място световни политически и религиозни лидери с американския президент. Започнала през 1953 г. при президента Айзенхауер, тази среща вече 66 години се утвърждава като едно от най-важните политически събития във Вашингтон. На закуската присъстваха редица сенатори и конгресмени от американския Конгрес - сенатор Крис Куунс от Делауър, сенатор Джеймс Ланкфорд от Оклахома, конгересмените Чарлс Крист, Ранди Холтгрен и Стивън Скълис.


"Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна към нас с дълбоко религиозни думи за човешкото себеотрицание, жертвоготовност и състрадание, давайки редица примери от ежедневния живот, при които тези състояния на човешкия дух са възтържествували. Президентът не пропусна да окуражи и страдащите под гнета на недемократичните режими в Куба, Иран, Северна Корея и Венецуела.
По време на закуската имах възможността да разговарям с председателя на парламента на Черна гора Иван Бражович. Уверих колегата, че Черна гора има пълната подкрепа на България по пътя й към Европейския съюз. Срещнах се и с външния министър на Сърбия Ивица Дачич, с когото също обсъдихме европейската перспектива пред неговата страна. По-късно през деня се състоя и двустранна среща между българските и македонските участници в Молитвената закуска. Всички се обединихме около мнението, че добрите междусъседски отношения са от взаимен интерес
", сподели още Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама