Осъдиха 24-годишен рецидивист намушкал жена и опитал да изнасили

15:19, 24 яну 18 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осъдиха 24-годишния рецидивист Георги Д., нападнал с нож жена и опитал да я изнасили, съобщи news.bg като се позовава на Районна прокуратура - Велико Търново. Подсъдимият се признал за виновен.

Георги получи 9 години лишаване от свобода, съгласно закона наказанието му е редуцирано с една трета. Така той ще лежи 6 години в затвора при строг режим.

Мъжът е осъден за това, че на 1 юни 2017 г. във Велико Търновона ул. "Д. Рашев", опитал да изнасили жена. Георги я принудил със сила - дърпал я за косата, удрял я с твърд предмет в главата и седем пъти я пробол с нож по шията и главата. Опитът за изнасилване представлява опасен рецидив и е останал недовършен по независещи от дееца причини. 

Георги е осъждан многократно. След като изтърпял последното наказание лишаване от свобода работел на различни места, като в началото на май 2017 г., пристигнал във Велико Търново, започнал работа в местна фирма като общ работник и наел апартамент на ул. "Д. Рашев".

На 31 май 2017 г. късно вечерта отишъл до изоставена сграда в близост до "Макдоналдс", за да краде кабели. Срязал два кабела с медни жила и ги скрил в близките храсти с намерение на другия ден да ги продаде.

На връщане, малко след полунощ на 1 юни, забелязал такси, което спряло и от него слязла жена. Извадил ножа, настигнал жертвата си, хванал косата й и я ударил по главата. Без да я пуска я пробол с ножа в шията. Жената не спирала да крещи за помощ, затова той я намушкал още няколко пъти.

Окървавената жена се свлякла на земята, а обвиняемият я хванал за глезените на двата крака и започнал да я влачи към тревиста местност, като по настилката оставала кървава диря. В този момент светнали фарове на таксиметров автомобил, който спрял на отбивката. Обвиняемият се уплашил, оставил жертвата си и побягнал.

По искане на прокуратурата на Георги е взета мярка за неотклонение постоянен арест. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама