БСП проверява поръчките, спечелени от убития Петър Христов

19:00, 22 яну 18 / Политика 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проверка на обществените поръчки, спечелени във Великотърновска област от убития бизнесмен Петър Христов, ще направят депутатите от „БСП за България“.

Те са се сезирали от медийните публикации след покушението над 49-годишния Христов, че в последните две години негови фирми са усвоили над 50 милиона лева от обществени поръчки на общини в област Велико Търново, съобщи БНР.

"Всички наблюдаваха феодализирането на цялата област и огромен обществен ресурс, съсредоточен в едни и същи фирми", заяви депутатът от БСП от Великотърновския регион Весела Лечева.

Тя коментира, че идването на немски експерти у нас за борба с корупцията е имитация на действия.

"Няма нужда да идват експерти от различни държави, ако ние нямаме политическата воля да се справим с този въпрос", категорична бе Лечева.

Петър Христов 
беше прострелян  на 8 януари пред офиса си на ул. "Ралевица" в София. Той беще откаран във ВМА, но въпреки 30-минутните реанимационни действия - почина. 

Бизнесменът бе
ше пронизан от пет куршума - три в гърдите, един в главата и един в шията. По неофициални данни, по него е стреляно с чешки картечен пистолет "Скорпион", който се използва често от наемните убийци при мокри поръчки.

Разследващите обявиха, че проучват всички възможни версии.

До момента няма задържан.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама