Кремират Петър Христов след поклонение във Велико Търново

13:25, 10 яну 18 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тялото на убития бизнесмен Петър Христов ще бъде кремирано, а урната ще бъде положена в гробищата във Велико Търново. Това е решението на неговото семейство”, каза пред вестник „Труд“ кметът на Самоводене Николай Милаковски. В селото, където е израснал 49-годишният Христов, ще бъде обявен ден на траур.

Готви се и поклонение в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. Очаква се то да е от 12 часа в петък, но всичко зависело от това кога прокуратурата ще освободи тялото и то ще бъде предадено на близките.

Опелото на разстреляния бизнесмен пък щяло да е в Преображенския манастир в тесен семеен кръг.


Припомняме, че бизнесменът беше прострелян в понеделник сутринта пред офиса си на ул. "Ралевица" в София. Той беше откаран във ВМА, но въпреки 30-минутните реанимационни действия - почина.

По непотвърдени данни, Христов е пронизан от пет куршума - три в гърдите, един в главата и един в шията. По него е стреляно с чешки картечен пистолет "Скорпион", който се използва често от наемните убийци при мокри поръчки.

Разследващите обявиха, че проучват всички възможни версии за убийството
му - от лични мотиви до нарушени бизнес интереси. Няма информация той да е получавал заплахи за живота си и се е движел без охрана.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама