Продължават проверките за изоставени автомобили във Велико Търново

18:00, 16 дек 17 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават проверките за изоставени автомобили във Велико Търново, които задръстват улиците и междублоковите пространства. Огледите са планирани според сигналите, постъпили от великотърновци. Сред последните принудително преместени автомобили са малък микробус, изоставен в квартал „Бузлуджа“, както и изляза от употреба лека кола на ул. „Мармарлийска“. С дейността е ангажирана оторизирана фирма, с която Община Велико Търново има сключен договор.

При констатиране на моторни превозни средства, чиито регистрационни номера не са свалени, ангажираната с инспекцията общинска комисия издирва собствениците и им издава предписания за доброволно преместване. Повечето от притежателите изпълняват инструкциите. Ако няма действия от страна на собственика, следва принудително преместване на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Притежателят на премахнатото возило има право да си го прибере обратно в 14 дневен срок, като заплати таксите за репатриране и престой.

Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства третира изоставените автомобили като отпадък при следните хипотези: прекратена регистрация от лицензиран застраховател, липса на заверен знак за технически преглед за повече от две години. Последното условие е автомобилът, макар и регистриран, да е изоставен върху имот държавна или общинска собственост.

За период от година и половина репатрираните автомобили са 43, като сред тях има дори малък пътнически автобус.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама