Задържаха двама мъже, измамили възрастна жена с 8000 лева

12:03, 07 дек 17 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 21 ноември тази година те се обадили на домашния телефон на 67-годишна жена от с. Пчелище, представили са се за служители на полицията, разиграли добре познатата вече схема за съдействие при задържането на телефонни измамници и я ощетили с 8 000 лв.

След проведени прецизни действия по разследването, криминалисти от ОДМВР - Велико Търново, съвместно с колегите им от полицейското управление в областния град влезли в дирите на извършителите - 35-годишният З. В. от Горна Оряховица, известен на полицията и осъждан, със 7 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления.

Към момента той е издирван от полицейските управления в Албена и Аксаково за подобни деяния. Установен е и съучастникът му Ц. А. (27 г.) от Павликени. Двамата са били задържани първоначално за срок до 24 часа по ЗМВР. След доклад на материалите в прокуратурата, са привлечени като обвиняеми.

С постановление на прокуратурата мярката на З. В. е удължена на 72 часа, а на Ц. А. е наложена мярка за неотклонение «подписка». Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама