Голямо количество алкохол и цигари задържаха във Велико Търново

15:31, 24 ное 17 25 679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямо количество чист спирт и алкохол за пиене, както и нелегален тютюн за пушене, са задържани от екипи на Митнически мобилни групи /ММГ/ съвместно със служители на ОД МВР-Велико Търново при проверки на имоти, собственост на едно и също лице.

На 22.11.2017 г. екипи на ММГ, съвместно със служители на Областна дирекция на МВР са извършили проверка на гараж в гр. Велико Търново. Установено е, че собственикът на гаража държи тютюн за пушене без документи за произход и платен акциз. Иззети да общо 20 килограма тютюн в чувал и в разфасовки от по 0.5 кг.

Проверката е продължила в с. Присово в частния имот на същото лице.  В пристройка към къщата митническите служители открили 87 бутилки с вместимост по 10 литра, пълни със спирт. Освен това са открити 45 стека, всеки съдържащ по 6 2-литрови бутилки, пълни с етилов алкохол с мирис на уиски, ракия, мента, мастика и водка.

Общото количество на открития спирт и готовия за консумация алкохол е 1410 литра. При проверката собственикът на имота не е представил документи за платен, обезпечен или начислен акциз. Взети са проби за лабораторен анализ.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свищов.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама