Шеф Андре Токев ще прави тиквени специалитети и ще награди участниците в кулинарната изложба

По покана на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов, човекът, готвил специалитети за Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Фейтлес, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други лично ще награди участниците в единствената по рода си у нас кулинарна изложба от тиквени блюда “Тиквено изкушение”. Това ще стане на 15 октомври след 11 часа по време на пъстрото тиквено парти на пл. “Свобода”, което събира в Община Севлиево гости от цял свят.

Пред очите на всички шеф Токев ще демонстрира и професионализма си – броени дни преди кулинарното шоу на открито, целият град тръпне в очакване да вкуси специалната супа от тиква с пяна от джинджифил и канела, неопитвания досега мус от тиква и ябълки с печени тиквени семки и уникалния сладолед от тиквено олио, за какъвто местните още не са чували.

Гостите на празника ще имат възможност да опитат и от тиквеника - рекордьор, приготвен от майстор-готвачите на ресторант „Одеса”, „Кулинар”, „Севлиево Плаза” и „Хелиос”, и добре изпечен от фирма „Форинар”. Тази година за направата  на вкусния гигант ще бъдат вложени предимно български продукти – 63 кг. кори за баница, 120 кг. тиква, 21 кг. Захар, 16 кг. Орехи, 22 литра олио, 12 кг. пудра захар и половин кг. ванилия. Към всичко това ще добавим и 200 гр. канела, а рекордният размер на вкусното блюдо ще видите на голямата табела, която ще го украси, преди да бъде раздаден на публиката.

За доброто настроение на всички на «Сцената на таланта» ще се погрижат съставите при Детски комплекс - Севлиево, детски фолклорен ансамбъл „Развитие”, вокална група “Децата на Севлиево” и група Up stream voices. Ще има песни, танци, творчески работилници, изненади и разбира се – награди, обещават организаторите.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно