Хитови заглавия представя и това лято София Филм Фест в Горна Оряховица

09:45, 28 юни 17 / Култура 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири хитови филма ще имат възможността да видят почитателите на киното, по време на лятната киноседмица на София Филм Фест в Горна Оряховица. Тя ще започне от 28 юни и ще продължи до 1 юли.

Филмовият маратон се организира за пета поредна година от Община Горна Оряховица и София Филм Фест. И тази година прожекциите ще започват от 21.00 ч., отново ще са безплатни и ще бъдат в НЧ „Братя Грънчарови – 2002” (Летния театър), а при лошо време – в Зала 1 на Общината.

Откриването на фестивала е с балканската сага на един европейски владетел, в която има и българско участие. „Белгийският крал” е копродукция на Белгия, Холандия и България. Сценаристи и режисьори са Петер Бросенс и Джесика Удуърт. Киноразказът проследява приключенията по балканските пътища на крал Николас III, който бърза да се прибере от Истанбул до Белгия.

Филмът ще бъде представен от директора на София Филм Фест Стефан Китанов, който е сред продуцентите на лентата.

Следващото заглавие в програмата (29 юни, 21 часа) е „Пеле: Раждането на една легенда” на режисьорите Джеф и Майкъл Цимбалист.
За 30 юни е програмиран „Лудетини” на режисьора Паоло Вирдзи с участието на Валерия Бруно Тадески, която има награда за най-добра актриса за тази си роля от фестивала във Валядолид. На същия фестивал филмът получава и две от най-големите награди – „Златно копие” за най-добър филм и наградата на публиката.

Финалът на кинофеста в Горна Оряховица е с „Другата страна на надеждата” на актуалния финландец Аки Каурисмаки. За тази си лента той получи „Сребърна мечка” за най-добър режисьор от Берлин 2017.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама