Започва ремонтът на пл. „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица

18:22, 22 юни 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С официалната церемония “Първа копка”, ще започне реконструкцията и модернизацията на площад „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица на 26 юни (понеделник) . Обектът ще се реализира по проект „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица”. Първи копки предстоят и на другите два обекта от проекта- парк „Детски кът” и изграждане на кръгово кръстовище между Общината и пощата.

На среща с граждани, представители на търговски обекти, екипа на проекта, ръководството на Общината и фирмите изпълнители на обектите, бе представена етапността, по която ще се работи по време на ремонтните дейности. Направени са и графиците за работа. „Целта ни е да не затрудняваме гражданите и търговци. Идеята ни е да се работи поетапно и да има достъп до всеки един обект в района”, заявиха от фирмата изпълнител на площада. „ще имате възможност да ни наблюдавате как работим всеки ден”, обърнаха се изпълнителите към гражданите.

Ремонтът на площада ще започне от Младежкия дом и ще се движи надолу към Общината. Първата копка е на 26 юни, а до края на годината би трябвало да са приключили всички дейности. Замисълът е през лятото да се работи в горната част на площада, където има по-малко търговски обекти и няма да се пречи на откритата търговия. До септември-октомври строителните работи трябва да стигнат до нивото над ГУМ и Киното и след това да продължат надолу. Паркингът зад Киното няма да се затваря. Няма да се спира тотално достъпът до нито един обект, категорични бяха представителите на фирмата изпълнител „Политрейд кънстръкшън”. Те показаха и мостри на новата настилка – основно клинкерни павета, които, според тях, имат официална гаранция 30 години, а реален живот над 100 години.
Сегашна настилка – мрамор, гранитни плочи и павета ще се съхраняват на депо в старите военни поделения, които отскоро са общинска собственост. Общинският съвлет ще определи цена и който иска, може да си купи. С гранитните плочи пък ще бъде изграден тротоарът от „Империал” до Читалището, тъй като този участък не влиза в обхвата на проекта.
Няма да се премахват сегашните дървета, напротив, ще се засадят още. Това се отнася не само до площада, но и за Детския кът, където първа копка ще бъде направена на 3 юли.
на 10 юли ще стартират работити по изграждане на кръговото кръстовище между Общината и Пощата. Съоръжението ще бъде с 28 метра диаметър. С две платна в самия кръг и с четири по „Цар Освободител”. Ще се отнеме част от тротоарите, но паметникът няма да се мести паметникът. Работата трябва да приключи до средата на септември. Дотогава ще има нова организация на движение. Движението ще бъде спряно от светофарите на Пазара до „Империал” и надолу по ул. „Св. Княз Борис I” до пиацата на такситата, като ще се пропускат колите на живеещите в района и тези, които зареждат. Автобусите ще се движат по обходен маршрут, който трябва да се утвърди и от областния управител. Засега се предвижда от Автогарата към кв. „Пролет”, автобусите да се движат по улиците: „Янко Боянов” – „Св. Княз Борис I”  – „19 февруари” и от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” да продължават по стария маршрут. В обратна посока от „19 февруари”, рейсовете ще минават по „Св. Княз Борис I” през „Родопи” и „Отец Паисий” до Автогарата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама