Започна Държавното първенство по бокс за юноши в Горна Оряховица

17:54, 21 юни 17 / Спорт 25 1024 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 100 състезатели от 35 клуба в страната ще премерят сили в Държавно лично отборно първенство по бокс за юноши-момчета на 15 и 16 г., което започна в Горна Оряховица. Състезанието бе открито от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Снимка: Община Горна Оряховица

Първенството, което ще продължи до 24 юни (събота) се организира от Боксов клуб „Локомотив” и Българската федерация по бокс със съдействието на Община Горна Оряховица. Състезанието е включено в спортния календар на БФБ. Горна Оряховица за първи път е домакин на Държавно първенство по бокс за юноши.

В първенството ще мерят сили над 100 състезатели от 35 клуба в страната. На ринга ще излязат боксьори от София, Габрово, Добрич, Сливен, Русе, Велико Търново, Разград, Перник, Плевен, Бургас, Хасково, Димитровград и др. Горнооряховският боксов клуб „Локомотив” ще бъде представен от Давид Добрев (70 кг.), Георги Миновски (57 кг.), Асен Асенов (75 кг.) и Деян Китов (66 кг.). момчетата се подготвят под ръководството на старши треньора Свилен Русинов. И четиримата състезатели са бронзови медалисти от предходни състезания за юноши, а Георги има и сребро от Държавното ученическо първенство за 2016 г. Очакванията от момчетата са да подобрят своето най-добро класиране и да се борят за шампионската титла в своите категории.

Снимка: Община Горна Оряховица

В първите два дни от състезанието ще се проведат квалификациите. Срещите ще започват в 16.00 ч. Полуфиналите ще бъдат на 23 юни (петък) от също от 16.00 ч, а финалите са на 24 юни (събота) от 10.00 ч.

Само за две години под ръководството на един от най-титулуваните български боксьори – Свилен Русинов, горнооряховският клуб се наложи като един от най-прогресиращите центрове, а младите състезатели на „Локомотив” вече печелят медали от всяко свое състезание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама