С 42 сертификата завършват учебната година в еленското средно училище

17:23, 19 юни 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на учебната година учителите по информационни технологии в СУ „Иван Н. Момчилов“  връчиха 42 сертификата на свои ученици от девети до дванадесети клас. 21 възпитаници на училището защитиха международно признати документи на фирмите Cisco, Microsoft и Adobe, които доказват техните знания и умения в областта на компютърните мрежи, компютърните офис приграми и компютърната графика.

Отличници по брой сертификати са Диляна Желязкова и Николай Иванов от девети клас - с по 4 сертификата. Тази година за първи път еленски ученици се сертифицираха като Adobe Certified Associate на Photoshop CC. Това са Мирослав Иванов, Виктория Николова и Десислава Кафадарова, която ще представя България на световното състезание Adobe Certified Associate World Championship в Анахайм, Калифорния, САЩ.

Обучението на учениците се извършва по проект „Твоят час“. Учебните материали и сертификацията са част от проекта „Кариера в информационните технологии“ и са предоставени от Сдружението на възпитаниците на Стопански факултет на Софийския университет по програма Microsoft YouthSpark.
Част от финансирането по сертификацията е осигурено от СУ „Иван Момчилов“. Това доказва амбицията на преподавателите и ръководството да предоставят възможности за развитие на своите ученици.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама