Успешен сезон изпраща Центърът за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица

10:33, 14 юни 17 / Култура 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Успешна бе пролетта за децата от групите в Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица и техните ръководители. Те завоюваха много награди от различни конкурси.

Лауреат на VIII Български национален шампионат по фолклор „Еврофолк 2017”, сребърен медалист и Национален вицешампион стана Групата за автентичен фолклор с ръководител Гергана Пашова. Тя взе и Почетен знак от Старопланинския събор „Балкан Фолк”.

Успехи записаха и творците от Клуб „Графично ателие”. От Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев” в раздел „Релефни рисунки” възпитаниците на Илия Банков спечелиха пълен комплект отличия – Йонна Жекова, Теодора Несторова и Никол Трайкова спечелиха съответно първо, второ и трето място. Произведенията им ще бъдат публикувани в 3D албум, специално подготвян за деца със зрителни проблеми.

В Националния конкурс „Земята – наш дом” участваха момчетата и момичетата от Клуб „Земята и ние”, ръководен от Жанета Никифорова. Конкурсът бе част от XXVI Международен екологичен форум „Сребърна 2017”, а в раздела за стихотворения трето място спечели Любомир Николаев. На Дария Илиева пък бе присъдена поощрителна награда.

През настоящата учебна година Центърът за подкрепа за личностно развитие разшири дейността си. Към него функционират 25 постоянно действащи групи за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите и изкуствата. Те обхващат над 350 деца и ученици, обучаващи се на територията на община Горна Оряховица.

Нова дейност за Центъра е създадената група за психологическа и педагогическа подкрепа, в която психолог полага грижи за деца и ученици от образователните институции в община Горна Оряховица. Психологът провежда и психолого - педагогически консултации с родители при заявена необходимост.

До 30 септември е срокът за записване в обучителните дейности на Центъра за подкрепа за личностно развитие за учебната 2017/2018 година. Всички дейности са безплатни и достъпни за децата и учениците от общината. За повече информация на място в Центъра – Горна Оряховица, ул. „Мано Тодоров“ №5 или на сайта: www.odk.gorna.net

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама