„Шоу на талантите” организираха ученици от СУ „Георги Измирлиев”

19:16, 12 юни 17 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учениците СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица доказват, че не само умеят да покоряват крепостите на знанието, но и да пеят,свирят, танцуват и се забавляват от сърце.

Само преди няколко дни в конферентната зала на училището се проведе второто издание на „Шоу на талантите”. С всяка изминала година участниците стават все по-добри. На зрителите бе предложено нещо ново, различно и интересно. Спектакълът бе представен от талантливи деца, които показаха какво значи да бъдеш упорит и амбициозен, да преследваш мечтите си, да бъдеш себе си.

Шоуто се откри от прекрасните танцьорки Памела и Тианна от седми клас, които посветиха своя танц на Светония ден на околната среда и с визията си символично загатнаха, че природата трябва да се цени и опазва.

Публиката с интерес проследи изпълненията на талантите и с аплодисментите си подкрепи своите фаворити.

Снимка: Община Горна Оряховица

След оспорвани дебати  журито много трудно взе своето решение – на кого да присъди голямата награда. Но професионалното изпълнение на Наталия и Даниел от 11 клас надделя над другите участници и те грабнаха „ Тортата на таланта“, която им бе връчена от директора на училището, Криси Аврамова. На всички останали участници тя връчи грамоти за отлично представяне, като им благодари за ентусиазма, труда, таланта и смелостта им да се представят в това, в което са най-добри.

Символичен край на учебната година пък учениците поставиха с викторината „Аз обичам България”. С „добре дошли на най-българското шоу в нашето училище“ посрещнаха публиката водещите Мирела Радева и Траяна Стоянова от 10 „б“ клас, които сами подготвили сценария за играта. Гости на своеобразното предаване бяха малки и големи ученици, учители и ръководители на учебното заведение. Шоуто откриха с песента „Моя страна“ децата от втори клас.

В двубоя един срещу друг се изправиха отборите „Ники“ и „Теди“, кръстени на своите лидери. Първият кръг на състезанието включи по една 10-буквена дума за всеки отбор. Водещите задаваха въпроси на всеки участник и при правилен отговор, разкриваха по една буква от дългата дума.

Във втори кръг учениците трябваше да отговорят на въпросите на водещите, за да спечелят повече точки. Запитванията изпитваха общите познания – къде се намира Античният театър в България, коя е родината на тангото, от колко пръстена се състои Олимпийският символ и други. Състезателите с пламнали очи се надпреварваха да отговорят първи и съответно да грабнат точките. Публиката бурно аплодираше всеки верен отговор.

В трети кръг двата отбора трябваше да образуват възможно най-много думи от предоставените четири букви.  Четвърти кръг изпита сръчността на състезателите, като за най-кратко време трябваше да подредят пъзел. Пети и шести кръг, състоящи се от въпроси, свързани с историята и географията на България, развалиха равновесието в точките.

Двата отбора бяха равностойни съперници и никой не отстъпи по знания. В крайна сметка отборът на Ники победи, но това нямаше значение за учениците, защото те се забавляваха заедно. Учениците закриха викторината песни и танци. Мартин Янакиев от 9 "а" клас изпя песента "Моя страна" и успя да трогне всички присъстващи.

Снимка: Община Горна Оряховица

За достойното представяне, и двата отбора бяха наградени лакомства от спонсора фирма „Ден и нощ“-Горна Оряховица. Възможността да връчи наградите беше предоставена на директора на училището Криси Аврамова. Тя пожела успешно приключване на учебната година и отбеляза, че тази игра би била чудесна традиция за училището, ако се организира ежегодно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама