Инж. Добромир Добрев се срещна с отбора на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, ученически шампион по хандбал

15:23, 10 юни 17 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев прие в Гербовата зала отборът на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, който стана ученически шампион по хандбал (8-10 клас). Тимът от горнооряховското училище ще представи България на Световното ученическо първенство в Доха, Катар, което ще се проведе в началото на март 2018 г. Отборът се води от учителката си по физическо възпитание Искра Благинова и треньора на „Локомотив” Йордан Димитров. В шампионския състав на ПГЕЕ „Ломоносов” са Петър Николов, Тедислав Николов, Пламен Пашанов, Емилиян Синигеров, Преслав Митев, Владислав Йоргов, Алекс Станев, Мариян Николов, Диан Василев, Радослав Георгиев, Денис Ахмедов, Георги Маринов. Ядрото на отбора е от момчета, носещи фланелката на „Локомотив”, а трима играят за „Левски” (Левски).

В състава има и четирима юношески национали – локомотивците Петър Николов, Влади Йоргов и Георги Маринов и Диан Василев от „Левски”. Следващата седмица Николов и Йоргов заминават на лагер с националния и ще представят България на Европейското първенство по плажен хандбал в Хърватска.

 

Момчетата връчиха вчера златен медал на инж. Добромир Добрев. „Знам каква е цената на един медал - много труд, дисциплина и усилия от ваша и от страна на треньорите. Донесохте ни много голяма радост и от сърце ви желая успех на Световното първенство”, обърна се към отбора инж. Добрев. Градоначалникът се ангажира Общината да помогне за предстоящото пътуване на спортистите до Катар.

 

На срещата в Гербовата зала присъстваха двамата треньори Искра Благинова и Йордан Димитров, учителят по физическо възпитание Иван Генов, директорът на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” Милена Димитрова и Румяна Матеева – главен експерт по образование в Общината. Всички пожелаха на хандбалистите през март в Доха да звучи българския химн в чест на тяхната победа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама