Няма да се премахват повече брези по ул. „Вичо Грънчаров”

16:11, 09 юни 17 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма да се премахват повече брези от зелената площ по ул. „Вичо Грънчаров”. Ландшафтият проект, който предвиждаше цялостно обновяване на зеления остров, ще се реализа само в участъка, почистен от дърветата. Това заяви кметът на Общината инж. Добромир Добрев на среща с граждани и експерти, имащи отношение към проекта. На тази среща инж. Добрев още веднъж изтъкна причините поради които е предприето отстраняването на тези дървета.

Брезите са засадени много близо до пътното платно, неравномерно и на сравнително близко разстояние една от друга - 0.50-0.80 м., като част от клоните са надвиснали над него. В годините е извършвано окастряне на сухи и начупени клони, както и премахване на част от дърветата. При обилен снеговалеж и натежаване на клоните от падналия сняг, те надвисват над пътното платно. Така се нарушава безопасността на движение на автомобилите, както и сигурността на преминаващите граждани.

Друга основна причина е, че кореновата система на брезите се е вплела във водопровода, преминаващ под тях, авариите са много чести и тованалага постоянно разкопаване на зелената площ. Затова и от ВиК не могат да дадат положително становище за асфалтиране на улицата, докато не се вземе решение за изграждане на водопровода.

След консултации с експерти и среща с ръководството на ВиК „Йорковци” бе взето решение, новата тръба на водопровода да мине през средата на зелената площ и да се направят нови водопроводни отклонения. След това ще се направи цялостно асфаллтиране на участъка от ул. „Вичо Грънчаров” между улиците „Васил Априлов” и „Хан Крум”. На този етап, това е единственият начин да се измести водопровода, коментират експертите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама