Kлуб „Приложна електроника” с първа образователна изява

08:41, 03 юни 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първа  образователна изява направиха в Деня на детето участниците в клуб „Приложна елекроника” при Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица. Учениците работят под ръководството на Кремена Янкова. Събитието се проведе с помощта на „Пасат Електроникс“ ООД гр. Горна Оряховица. Фирмата предостави учебните материали за изявата и за целогодишното осъществяване дейността на клуба. Първата публична изява на децата от клуб „Приложна електроника” уважи заместник-кметът Йорданка Кушева.

Снимка: Община Горна Оряховица

По време на образователната изява, учениците показаха своите умения за работа с поялник и електронни компоненти, изработиха електронно устройство „мигащи светодиоди“, като набор от резистори, кондензатори, светодиоди и транзистори. Устройствата бяха тествани, чрез включване към захранваща батерия и за радост на всички платките и лампичките заработиха. Няколко деца работиха с готови модули за сглобяване на устройства с различен тип захранване – батерия, слънчев панел и динамо. Направиха и демонстрация на готови сглобени модели на изделия от конструктори, които също се захранват по различен начин.

Това беше подготовка на курсистите, които ще се включат в първото състезание по Приложна електроника на децата от Община Горна Оряховица, което ще се проведе в последния ден от летните дейности на клуба – 12 юли.

Срокът за записване в обучителните дейности на Центъра за подкрепа за личностно развитие за учебната 2017/2018 г. е до 30 септември т. г.  Всички дейности са безплатни и достъпни за децата и учениците от общината.

Снимка: Община Горна Оряховица

За повече информация на място в Центъра – Горна Оряховица, ул. „Мано Тодоров“ №5 или на сайта: www.odk.gorna.net

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама