Кметът на Горна Оряховица посрещна гостуващите делегации от побратимените градове за празника на града

08:52, 29 май 17 / Политика 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът инж. Добромир Добрев посрещна днес в Гербовата зала на Общината делегациите от побратимените градове. Те гостуват в Горна Оряховица по повод Празника на града – 29 май. На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева, секретарят на Общината Анелия Димитрова.

Инж. Добрев приветства гостите от Миргород, Украйна, Смолевичи, Беларус, Череповец, Русия, Рошиори де Веде, Румъния, Сигентсентмиклош, Унгария, Варен, Германия и Буюкчекмедже, Турция им благодари за това, че са уважили поканата за празника на Горна Оряховица.

„За нас е чест, че отново сте гости на Горна Оряховица. Благодаря ви, че всяка година споделяте с нас прекрасните празнични емоции”, обърна се към гостите инж. Добрев.

Гостите на своя страна благодариха за топлото посрещане. Те имаха възможността да изгледат кратка презентация на провелото се в края на миналата година изложение Младежко техническо творчество. На срещата присъства и инж. Владимир Григоров, който е инициатор на изложението, за да покани технически екипи от побратимените градове да вземат участие в тазгодишното издание. То ще се проведе през месец октомври. Гостите получиха покана и от представителя на клуб „Българско войнство” Борис Рахнев за сътрудничество със сродни организации от побратимените градове.

На финала на срещата, домакини и гости си размениха традиционните подаръци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама