По червен килим поеха към новите предизвикателства на живота абитуриенти от четири училища

09:08, 26 май 17 25 1219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

165 абитуриенти от четири училища дефилираха в центъра на Горна Оряховица. По червения килим преминаха момчетата и момичетата от СУ „Георги Измирлиев”, СУ „Вичо Грънчаров”, ПГЛПИ „Атанас Буров” и ПГЖПТ „ Н. Й. Вапцаров”. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която за поредна година организира специалното изпращане. Младите хора преминаха по червения килим заедно със своите класни ръководители и учители.

Снимка: община Горна Оряховица

Дванадесетокласниците дефилираха в пространството между читалище „Напредък - 1869” и сградата на Общината. В края на червения килим, всеки един от абитуриентите получи свитък със специално послание от кмета инж. Добромир Добрев. „Днес ти влизаш в света на възрастните и поемаш своята лична отговорност. Предстоят ти различни преживявания. Ще бъдеш изправен пред дилеми. Ще отваряш и затваряш врати. Животът е безкрайна палитра от цветове. Помни, че утрото е по-мъдро от вечерта! Бъди здрав и уверен в силите си! Обединявай воля и енергия за добри дела”, се казва в посланието на инж. Добрев до абитуриентите.

Стотици родители, приятели и близки се бяха събрали в центъра на Горна Оряховица, за да наблюдават пъстрото дефиле и да пожелаят на своите деца успешен старт в живота. Празничните емоции с младите хора и техните близки споделиха и народният представител инж. Клавдия Григорова - Ганчева, кметът инж. Добромир Добрев, заместник – кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева, Деница Коева, секретарят на Общината Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама