Чудесни изяви за празника на СУ "Иван Момчилов" в Елена

15:41, 11 май 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Деня на светите братя Кирил и Методий Средно училище  „Иван Н. Момчилов“ в Елена има празник. Той започна с шествие на ученици и учители от двора на Даскалоливницата, на чието дело училището е достоен приемник и продължител и носи името на нейния основател. По пътя на празничното шествие възпитаниците на школото поставиха цветя пред паметници и паметни плочи на видни еленски възрожденци, писатели, духовни водачи.

След това в новия Общностен център третокласниците на учителката Светлана Василева представиха своята малка книжка, която написаха и илюстрираха сами по класния проект „Малки писатели“. Книжката съдържа 17 разказчета и илюстрации към тях по фантазиен бином, описан в книгата на Джани Родари „Граматика на фантазията“. Изданието на малките писатели е подготвено за печат от журналистическия клуб „Хаос“ в училището.

Снимка: Община-Елена

Учениците от по-горните класове под ръководството на учителя по история Йордан Минчев направиха чудесна презентация на седемте паметници в Елена с национално значение - къща музей „Ил. Макариополски“, храм „Свети Никола“, Часовникова кула, храм „Успение на Пресвета  Богородица“, Даскалоливница, храм „Рождество на Пресвета Богородица“, Попниколовата къща.

Екипите показаха умения за задълбочена и системна работа с документи, детайлно описание на избраните обекти, както и да правят изводи, обобщения, оценки и исторически паралели.

Тази вечер празникът ще продължи с благотворителен концерт на учениците от СУ. Каузата е да се помогне на тяхната съученичка Десислава Кафадарова за участието й на световното състезание Adobe Certified Associate World Championship, което тази година ще се проведе в края на месец юли в американския град Анахайм, щата Калифорния.

Предния ден на площадката до училището се проведоха състезания по колоездене с участието на ученици от първи до шести клас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама