Шестнадесет ученици бяха отличени в конкурс, посветен на щастието

15:08, 10 май 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

90 деца от 7 училища и Центъра за подкрепа за личностно развитие в Община Горна Оряховица се включиха в конкурс на тема „Следването на любовта, приятелството и мечтите – щастие за всеки ден”. Конкурсът се организира за втора поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и е посветен на Международния ден на щастието – 20 март. Участниците се състезаваха в две категории – рисунка и литературно творчество.

Снимка: Община Горна Оряховица

Авторите на най-добрите творби бяха наградени от кмета инж. Добромир Добрев на специална церемония в Гербовата зала на Общината. Децата бяха приветствани от инж. Добрев и от заместник-кмета Йорданка Кушева, която е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

В раздела „Изобразително изкуство” бяха представени 78 творби на 74 ученици от три възрастови категории. В първа възрастова група от І до ІV клас победител е второкласникът от ОУ „Елин пелин” - Първомайци Николай Тотев.

На второ и трето място се класираха съответно Стела Ценкова на 9 г. от Центъра за подкрепа за личностно развитие и Сара Иванова – ІV клас от ОУ „С. Паисий Хилендарски”.

С поощрителни награди бяха отличени рисунките на третокласника Станислав Попов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и на 10-годишната Дария Димитрова от Центъра за подкрепа за личностно развитие. Във възрастовата група от V до VІІІ клас първа е Андреа Димитрова – VІІ клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. На второ място е класирана рисунката на 12-годишната Михаела Маринова от Центъра за подкрепа за личностно развитие, а трета е творбата на Виржиния Захариева – VІІІ клас от ОУ „Васил Левски” – Върбица.

Поощрителна награда получи Борислава Борисова – VІ клас от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Във възрастовата група от ІХ до ХІІ клас бе присъдено само първо място и то е за рисунката на Ива Пейчева  - ХІ клас от ПГЛПИ „Атанас Буров”

В раздела за литературно творчество бяха представени 16 творби на участници от две възрастови категории. Във възрастова група от V до VІІІ клас на първо място е класирана творбата на петокласничката Ема Лазарова от СУ „Георги Измирлиев”.

Втора и трета награда бяха присъдени съответно на Стефани Кръстева – VІІІ клас от ОУ „Св. Паисий хилендарски” и на петокласника Мариян Василев от СУ „Георги Измирлиев”.

Снимка: Община Горна Оряховица

С поощрителна награда е отличена творбата на Станислав Михайлов – V клас от СУ „Георги Измирлиев”. Във възрастова група от ІХ до ХІІ клас победител е единадесетокласничката Тара Харлова, а на второ място е класирана нейната съученичка Габриела Дачева. И двете момичета са ученички в ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама