БДЖ пуска празничен туристически Гергьовски влак

06:11, 06 май 17 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празничен туристически Гергьовски влак тръгва от Горна Оряховица към Трявна в празничния 6-и май. Така БДЖ ще отбележи един от най-тачените празници у нас, а и ще честити именния ден близо четиристотинте свои служители, които носят името Георги. Това съобщи БГНЕС.

Само 80 са машинистите и помощник машинистите в родните железници, които ще имат повод да почерпят на Гергьовден.

Пътуването с парния локомотив 16.27 от Горна Оряховица до Трявна е не само туристическо преживяване, то е шоу на колела. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.

Возенето ще е шоу, вдъхновено от всичките 372-ма Георги в Българските държавни железници. По време на пътя певицата Хилда Казасян ще заснеме и видеоклип. А по трасето въодушевени музикални оркестри ще озвучават гарите в минутите, когато композицията е спряла. Композицията ще спре в Дряново и на спирка Бачо Киро за всички, които желаят да посетят Дряновския манастир.

С пристигането на гарата в Трявна, учениците от местното училище по дървообработване ще поднесат на машиниста Алберт Иванов, който е реставрирал машината 16.27 дърворезба, изобразяваща локомотива. Хилда Казасян ще включи в клипа си моментите от посрещането, а жителите на Трявна ще разглеждат безплатно царския вагон. Пътуващите ще се включат и в шествието към града, където в продължение на три часа ще се забавляват с богатата програма по повод Гергьовден в Трявна.

Парният локомотив 16.27 е произведен през 1948 г. в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България, а другият е в Люксембург.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама