Горнооряховски деца рисуваха най-дългата рисунка за Деня на Земята

09:34, 24 апр 17 / Култура 25 922 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

20-метрова рисунка нарисуваха деца от училища в Горна Оряховица и Центъра за подкрепа за личностно развитие. Тематичната творба малките художници посветиха на деня на Земята, който се отбелязва на 22 април.

Снимка: Община Горна Оряховица

Своеобразното художествено ателие на младите творци бе разположено на първия етаж в Младежкия дом. Докато художниците рисуваха, на импровизираната сцената се изявяваха децата от Вокално-драматична студия „Mamma мia” и от музикалните клубове при Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Гост на празника бе заместник-кметът Йорданка Кушева. Освен, че се включи в рисуването на най-дългата рисунка, заместник-кметът връчи на участниците от учебните заведения и от Центъра за подкрепа за личностно развитие грамоти за участие и фиданки червен дъб, които децата да засадят и да се грижат за тях.

Снимка: Община Горна Оряховица

Младите еколози от Клуб „Земята и ние” при Центъра, бяха засадили саксии с цветя, които ще подарят на потребителите на Дома за възрастни хора в Горски горен Тръмбеш.

Снимка: Община Горна Оряховица

След края на еко инициативата младите художници украсиха сградата на Младежкия дом със своята 20-метрова рисунка.

Снимка: Община Горна Оряховица

Отбелязването на Международния ден на Земята се организира за поредна година от Младежки дом, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама