Колоритна изложба подредиха за празника на училището учениците от СУ „Георги Измирлиев”

09:03, 21 апр 17 / Култура 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колоритна изложба подредиха учениците от СУ „Георги Измирлиев” по повод патронния празник на училището, който се чества на 21 април. Експозицията е разположена в Художествена галерия „Недялко Каранешев”. Гост на откриването на изложбата бе заместник-кметът Йорданка Кушева.

Снимка:Община Горна Оряховица

От свое име и от името на кмета инж. Добромир Добрев тя поздрави учениците и учителите от СУ „Георги Измирлиев” и ги увери, че в лицето на Общината ще продължават да имат достоен партньор за своите дейности. Всички гости бяха поздравени и от директора на училището Криси Аврамова.

В изложбата са показани рисунки на ученици от 5 до 9 клас, както и творби на участниците в различни клубове по проекта на МОН „Твоят час”. Учениците от клуб „Художникът-вълшебник” се представят с релефно изработени букви, пресъздаващи Двора на кирилицата в Плиска. Буквите са изработи от блокчета „Итонг” и предизвикаха голям интерес сред гостите на изложбата.

Снимка:Община Горна Оряховица

Децата са работили под ръководството на своята учителка Наталия Горанова. Клубът „Тъкачество” с ръководител Румена Димитрова се представя в изложбата с изтъкани знамена на патриотична тематика. Учениците от клуба впечатлиха присъстващите и като демонстрираха как се работи на автентичен тъкачен стан. Децата от клуб „С вретено, кука и игла в ръка” с ръководител Любимка Владова бяха изложили свои плетива и български бродерии.

Участниците в клуб „Фотография и туризъм” представиха свои фотоси, показващи красотата на българската природа и уловени моменти от творческата си дейност. Младите фотографи работят под ръководството на Николай Величков.

Снимка:Община Горна Оряховица

Гостите на изложбата имаха възможността да видят изпълнения на децата от клубовете „Красотата на детската песен“ и „Красива детска песен“, които работят под ръководството на Аспарух Костов и на мажоретния състав с ръководител Кремена Петърчева.

Снимка:Община Горна Оряховица

Изложбата на децата от СУ „Георги Измирлиев” ще остане подредена в Художествената галерия до края на месец април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама