Ученичка от ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" - Горна Оряховица с първо място в маратон по програмиране

11:48, 13 апр 17 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еднодневен маратон по програмиране бе проведен във факултет "Математика и Информатика" на Великотърновския университет, съобщиха от ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" - Горна Оряховица

Организатори на хакатонът CODE4VTU са „Клуб на програмистите във Велико Търново”, факултет „Математика и Информатика” на Великотърновския университет и студентите от Общото събрание на факултета. Оценяването се извърши от представители на фирми от Велико Търново.

В събитието се включиха 22 участници, разделени в 7 отбора от 2 области на страната. Явиха се ученици от Велико Търново, Горна Оряховица и Трявна. Имаше три студентски отбора, кръстени „Geeky Co“, „Lucy“, „The Killers“, „ВИК“, „Bright Future“, „Mad Coders“, „CMD“.

Участниците имаха възможност да избират измежду няколко направления – „Зелена планета”, „Забавление /Развлечение”, „Бизнес”, „Приложения за деца / приложения за хора с увреждания” и 4Умен дом”. През целия ден кипеше усилена работа, като всички участници усетиха колко важно е да се вмести даден проект в срок. Явилите се сблъскаха с различни проблеми, които възникват в процеса на работа, и имаха възможност да се докоснат до реалната работна среда, както и да подобрят социалните си умения чрез работата в екип.

Първо място спечели отборът „The Killers” не само на състезанието, но и в онлайн надпреварата за най-много харесвания. В отбора участват ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ (Горна Оряховица) с представител Станислава Георгиева от X „е” клас и ученици от СУ „П. Р. Славейков“ (Трявна) – Радослав Бонев, Мартина Илиева, Николай Бижев. Те представиха своята имплементация на играта „Мафия”, която беше мобилно приложение, използващо база в облака и уеб сайт, добре се справиха и с графичния дизайн, рекламните материали, UML диаграмата, съпровождащите документация, лиценз.

Отборът, класиран на първо място, получи специални награди - външен харддиск, безплатен 3D принт на техни собствени проекти, както и папки и химикали за всички през целия ден.

Всички получиха сертификат за участие и подарък bluetooth колонка, с която ще могат да слушат любимата си музика навсякъде.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама