Започна пръскането срещу бълхи и кърлежи в община Велико Търново

09:14, 12 апр 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обработването на обществените зелени зони срещу кърлежи и бълхи във Велико Търново започна. Пръскането стартира в началото на седмицата и ще продължи поетапно до края на месеца,съобищиха от пресцентъра на общината. Около всеки обект ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и 24-часовия карантинен период.

Обхванати ще бъдат 77 обекта - всички градски паркове, тревни площи в междублокови и обществени пространства, детски градини и центрове за социални услуги както в града, така и в населените места от общината.

Пръскането срещу бълхи и кърлежи започна в парковете „Марно поле”, „Дружба”, „и „Картала”. На 12 април дейността продължава в парковете „Бузлуджа”, „Никола Габровски”  и „Колю Фичето”. От 18 до 21 април ще бъдат обхванати парковете „Майка България”, „Света гора”, „Руски”, „Ксилифор”, „Лакото” /Арбанаси/, а зоната за спорт и отдих в квартал „Акация”, заедно с боровата гора, ще бъдат третирани на 24 април.

Между 21 и 28 април ще бъдат обработени пространствата около детските градини и яслите във Велико Търново. Още 33 обособени зелени площи около центровете за социални услуги и образователната инфраструктура в населените места от общината ще бъдат обхванати до края месеца. Същото се отнася и за 44-те детски площадки в целия град.

Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи да бъдат предварително окосени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама