Великденски изненади за еленчани и техните гости

12:26, 11 апр 17 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Великденската програма в община Елена започва от днес с голям празничен концерт на читалище  „Напредък“. Началото е от 18 часа, в програмата са включени изпълнения на читалищни състави, а също и на гостуващи таланти. С най-светлия християнски празник е свързана и съвместната инициатива на градското читалище с Единния казашки съюз „Вземете своята Библия“. Преди концерта всеки желаещ ще получи за подарък Книгата на книгите, която да отнесе в своя дом за светлия празник.

Община Елена и Градската библиотека избраха деня Великден за начало на акцията „Да дарим детска книга“, с която се присъединяват към кампанията на Сдружение за градски читални и Фондация „Глобални библиотеки – България“ , подкрепена от Фондация „Детски книги“. Целта е да се провокират гражданите да дарят 1000 стойностни детски издания в периода между двата големи книжни празника през месец април за възраждане на читалищните библиотеки. 

На Велики четвъртък Бакаловата къща отваря врати пъстра великденска работилница. Деца ще боядисват и изписват яйца, а с най-хубавите ще участват в изложба на Великден. Тя ще бъде уредена в архитектурно-историческия комплекс „Даскалоливница“ и е част от програмата, чието начало в неделя е от 11 часа. Малчуганите ще се състезават за най-здраво великденско яйце. Организаторите от общината са подготвили почерка с над половинметрови козунаци, производство на сладкарската работилница на Роза Въчкова. За всички, които носят ритъма на танца в сърцата си ще има великденско надиграване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама