Първи мач на обновения градски стадион в Елена

14:30, 31 мар 17 / Спорт 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В неделя от  17 часа на стадион „Чумерна“ започва  футболната среща от „Елитна“ областна футболна група между отборите на еленския ФК „Чумерна“ и  ФК „Лозен 2006“ гр. Сухиндол.

Това е първият мач, който ще се играе на градския стадион след ремонта и обновяването на цялото спортно съоръжение. Красивият тревен килим вече е готов за футболна игра. Технологията на неговото затревяване наложи близо 15-месечно прекъсване на футболните срещи пред еленска публика, които „Чумерна“ изигра на чужд терен.

След мача в неделя отборът поема домакинството всяка седмица на градския стадион до 20 май.

Теренът е оборудван и с компютърна система за поливане на затревената площ. В съседство има помощно игрище, което се използва за тренировки. Модерният спортен комплекс, освен изцяло обновения стадион, включва комбинирано игрище за волейбол и баскетбол, тенис на корт, зала по борба с парна баня, лекоатлетическа писта, изцяло обновени съблекални и помещения за състезатели и помощен персонал. До спортния комплекс се намира обновена детска площадка за игри и забавления за най-малките.

Чудесните условия за спорт, развлечения и игри за всички възрасти в малкия град станаха възможни благодарение на реализираните два проекта на община Елена по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 за близо 6 300 000  лева, които включват още две спортни съоръжения в Константин и Майско, нов общностен център в града, осем детски площадки в Елена и  Беброво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама