Националната кампания „Ние обичаме България” ще подкрепи Мадарския конник

10:20, 27 мар 17 / Култура 25 860 Шрифт:
Автор:

Тази година кампанията „Ние обичаме България“ ще подкрепи Мадарския конник. Кампанията е дългосрочен проект, който цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, които се нуждаят от ремонт и поддръжка.

Официални партньори на инициативата са Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

Със събраните средства ще бъдат осигурени финансови средства за облагородяването на района, оборудването на информационния център и въвеждането на иновативни технологии, така че Националният историко-археологически резерват „Мадара” да се превърне в атрактивна туристическа дестинация.

Снимка: Topnovini.bg

Като част от кампанията „Ние обичаме България“ от 25 март до 30 април на паркингите на една от големите верига-магазините в 20 града, от които и Шумен ще се дават безплатни уроци по народни танци. В тях може да се включи всеки, който желае да научи най-популярните български хора.

За финал на кампанията „Ние обичаме България“ ще бъде организиран благотворителен концерт в подкрепа на Мадарския конник на 31 май от 20 часа в София в зала „Арена Армеец“.

В подкрепа на кампанията ще се включат и много от родните звезди - Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл „Българе“, Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева.  Билетите са на символичната цена от 10 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама