Оркестърът на американските ВВС ще изнесе концерт във Велико Търново

13:42, 17 мар 17 / Култура 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оркестърът на Американските военновъздушни сили Wings of Dixie ще изнесе концерт от 18.00 часа в читалище „Надежда” във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общината. Входът е свободен.

Спектакълът е по инициатива на Американското посолство в България и с подкрепата на Община Велико Търново става част от културните събития, посветени на празника на града, който се отбелязва на 22 март.

По време на всяко свое участие Wings of Dixie покрива целия спектър от традиционната американска музика. Изпълненията са както от ранния период на традиционния джаз и блус, така и на съвременна поп и рок музика.

Повече от десетилетие военният оркестър концертира в Европа. Всяко тяхно събитие предлага на публиката шоу и изпълнения на високо ниво. Музиката на Wings of Dixie позволява на всеки човек от публиката да се докосне до американския дух и да го запази в сърцето си.

Ръководител на оркестъра е Ребека Колинс – кларнет, саксофон и вокали. В ансамбъла свирят Уил Макрей (тромпет и вокали), Алекс Никифоров (китара), Бен Хъсби (тромбон, китара, вокали), Адам Портнър (бас), Кармен Емборски (вокали) и Лаура Пояр (ударни). Тонрежисьор е Брайън Лумпкин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама