Екстрадират мъж в Белгия, осъден за подстрекаване към проституция

12:25, 15 мар 17 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново съдът допусна предаване на български гражданин в изпълнение на Европейска заповед за арест на белгийските власти за изтърпяване на наложено наказание две години лишаване от свобода по влязла в сила присъда. Това съобщи Агенция „Фокус“, позовавайки се на пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

24-годишният Валентин Р. е обявен за международно издирване от Белгийските власти, въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 23 януари 2017 г. от Кралска прокуратура – гр. Лиеж, от заместник кралски прокурор Софи ВОЛФ, въз основа на присъда на Окръжен съд – гр. Лиеж от 29 юни 2016 г., с която е осъден за извършено престъпление – подстрекаване към разврат и експлоатация в областта на проституцията.

В съдебно заседание лицето е дало съгласие за доброволно предаване. Съдът прие, че са налице предпоставките по Закона за екстрадиция и европейска заповед за арест и уважи искането на прокуратурата, като допусна предаването на издирваното лице на белгийските власти.

По отношение на лицето е наложена ограничителна мярка „задържане под стража“ до фактическото му предаване на искащата държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама