Мъж от Белоградчик е подал фалшивия сигнал за бомба в Горна Оряховица

12:45, 28 фев 17 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

46-годишен мъж от Белоградчик е подател злонамереното телефонно обаждане за поставено самоделно взривно устройство в Горна Оряховица, съобщиха от полицията.

Topnovini.bg припомня, че сигналът бее получен вчера в 11.25 ч. на тел.112. Анонимен мъжки глас съобщил, че зад хотел „Раховец” в железничарския град е поставено взривно устройство.

Незабавно бе създадена организация по изпълнение на плана за първоначални и неотложни действия на служителите от РУ - Горна  Оряховица при сигнал за подготвен или извършен терористичен акт, както и при анонимно отправена заплаха за терористичен акт с използване на взривно устройство. Местопроизшествието беше посетено от екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Районът около хотела беше отцепен, а гражданите намиращи се в него  - евакуирани.

След извършена обстойна проверка,  взривно устройство не беше открито и общественият  ред беше възстановен. В хода на проведеното разследване беше установен номера на телефона, от който е подаден сигнала, а по-късно и автора на обаждането – 46-годишния Б. Б. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Започнато е досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама