Юбилейна национална младежка среща започва в Г. Оряховица

10:20, 24 фев 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Юбилейна национална младежка среща започва в железничарския град. Това е десетото поредно издание на форума, в което ще се включат 88 младежи от 20 български града, разказа пред Радио „Фокус“ – Велико Търново Виолета Панова, председател на Младежкия парламент в железничарския град.

Панова поясни, че младежите представляват различни организации. По думите й, една от основните теми, които ще бъдат засегнати, ще е ограничаването на пътния травматизъм. Виолета Панова припомни и, че момчетата и момичетата от Горна Оряховица започнаха подобна инициатива още през миналата година. Те раздаваха специални стикери с призив за внимателно шофиране около училищата, детските градини и в центъра на града.

„Чакаме малко да се оправи времето, за да можем отново да започнем акцията за раздаване на стикери, които спомагат за ограничаване на пътния травматизъм.“, коментира още Виолета Панова. Тя поясни и, че възобновяването ще се случи през март.

„Междувременно нашите колеги от Варна, които положиха началото на инициативата, ще дойдат и ще присъстват на нашата Национална среща. Там отново ще говорим и ще раздадем на всички стикери, за да могат да се запознаят с акцията и да пренесат информацията в техните градове“, посочи още председателят на Горнооряховския младежки парламент.

Срещата ще се проведе от 24 до 26 февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама