Направиха филм за "Сребърна Янтра"

14:03, 19 фев 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филм за 14 - тото издание на "Сребърна Янтра" направиха Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен, в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV, съобщи "Дарик".

80-минутният филм ни среща с носителя на Гран при – Радко Петков (България) и специалните гости – н.п. посланика на Молдова Щефан Горда, певицата Лидия Исак и продуцента Сергей Орлов (Молдова) – участници в ЕВРОВИЗИЯ – Стокхолм`2016, с международното жури, ръководено от доц. Алис Боварян, чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали, с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от Италия, Малта, Русия, Молдова, Румъния, Сърбия, Унгария, България. 

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на Велико Търново и срещата с проф. Г. Камарашев,   от проведения в Интерхотел „В. Търново“ уъркшоп с Искра Милкова – вокален педагог на „Х ФАКТОР“ – България `2015 и 2016,  от срещата с  композитора и продуцент Клаудиу Булете (Румъния),  с моменти от официалното откриване и гала концерта,  от Вечерта на приятелството “Viva la musica”,  шоуто „Звук и светлина“,  разходките до Царевец, Самоводската чаршия и Арбанаси.

Представянето на творческия екип, работил над филма и прожекцията на лентата започват в понеделник,   в 17.00 ч. в читалнята на РНБ „П.Р. Славейков“ – централна сграда – ул. „Ив. Ботева“ 2, Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама