Мая Манолова облече пижама в подкрепа на децата с онкологични заболявания

15:46, 15 фев 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяка година в света от рак се разболяват между 175 000 и 250 000 деца. В България това са между 150 и 200 деца от 0 до 18 години. По повод Международния ден на децата с онкологични заболявания, който се отбелязва на днешната дата, Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и омбудсманът Мая Манолова организираха пижамено парти.

Целта на инициативата е да се привлече вниманието на обществеността и отговорните институции към проблемите на децата, болни от рак, като се наблегне и на факта, че по време на лечението им те прекарват дълго време по пижами в болничните стаи. Празникът почита смелостта, издръжливостта и силата на децата и юношите, борещи се с тежката болест.

Официални гости на събитието бяха представители на правителството, неправителствени организации, както и малките артисти от Националния дворец на децата. Актьорът Ненчо Балабанов пък прочете специална приказка, посветена на борбата на децата с болестта.

Можем да покажем отношението си към децата болни от рак, като закачим днес на дрехата си златна панделка. Тя е символ на съпричастност към децата, болни от рак по целия свят, защото точно като златото тези деца са специални и ценни за всички нас и ние трябва да ги пазим.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама