Започнаха частични ремонти и почистване на подлезите във Велико Търново

11:06, 10 фев 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започнаха частични ремонти и почистване на подлезите във Велико Търново, съобщават от общината. След разпореждане на кмета на старопрестолния град Даниел Панов комисия от експерти и специалисти извърши обстоен оглед на всички пешеходни съоръжения. Набелязани са съответните мерки, а прилагането им вече стартира.

Първата мярка предвижда цялостно почистване и дезинфекция на подлезите, включително и на отводнителните шахти. Подменени ще бъдат металните им решетки.

Там, където е необходимо, ще бъдат ремонтирани електроинсталациите. Изгорелите и изпочупени осветителни тела ще бъдат сменени с нови. При необходимост реконструкция ще претърпят и други елементи от пешеходната инфраструктура – плочки, парапети и пр.

Работата започна от двата подлеза на булевард „България”, намиращи се под южния вход на НВУ „Васил Левски”. Ще бъдат обхванати и останалите шест подземни пешеходни съоръжения – до Mall Veliko Tarnovo, трите в района на автогара „Юг”, както и край въжения мост в квартал „Чолаковци”.

Поради отпаднала за момента необходимост затворен ще бъде подлезът, който се намира до бившата база на „Дървообработване ВТ” в промишлена зона „Дълга лъка”.

Със средства от общинския бюджет през последните две години подлезите бяха частично ремонтирани четири пъти заради вандализъм. Община Велико Търново апелира към великотърновци да опазват и да не замърсяват подлезите, а ако станат свидетели на хулигански прояви, веднага да сигнализират органите на реда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама